+31 88 0580 222 info@greatcircle.nl
In onze vorige blog over standaardisatie spraken we over de voordelen van het inzetten van standaard IT-oplossingen en over de verschillende mogelijkheden op dit gebied. Deze IT-oplossingen draaien vanzelfsprekend allemaal in de cloud. Lees hieronder wat de cloud u kan bieden.

Informatiestromen, berekeningen en analyses: de data driven maatschappij is een feit. Ook u kunt er als retailer niet meer om heen. Iedere twee jaar verdubbelt de hoeveelheid data die we met ons allen verzamelen en dat betekent dus ook dat de vraag naar opslag- en rekencapaciteit groeit. Hoe zorgt u ervoor dat u alleen betaalt voor de capaciteit die u op dat moment nodig heeft?

Verzamelen en bewerken

In de retailsector worden dagelijks grote hoeveelheden data verzameld. Dat kunnen data in uw ERP-systeem zijn, maar ook informatie over de frequentie en bedragen van winkeltransacties, productinformatie, actuele voorraden of documentatie van handleidingen. Al die data wordt opgeslagen in datacenters, ofwel lokaal op de harde schijven van uw servers, ofwel in de cloud.

Maar bij opslaan alleen blijft het niet. U wilt uw data immers optimaal benutten voor verbetering van uw bedrijfsvoering. U moet uiteenlopende gegevens kunnen bewerken en analyseren, en dan het liefst vrijwel meteen – oftewel near real-time. De klanten die op dit moment overwegen een online aankoop te doen, willen binnen enkele muisklikken weten wanneer deze wordt geleverd. Kortom, als de behoefte aan opslagcapaciteit voortdurend toeneemt, stijgt ook de vraag naar rekencapaciteit. In ieder geval over een langere periode bezien.

Piekmomenten

Maar die online klanten zullen zich veel vaker laten zien op de traditionele piekmomenten voor uw organisatie. Behaalt u normaal gezien een kwart van uw jaaromzet in de maand december, dan vraagt dat in die specifieke periode veel meer van uw serverpark dan in de rest van het jaar. Betekent dat dan dat u in de overige 11 maanden met een serverpark moet blijven zitten dat maar op halve capaciteit draait? Dat kost u veel geld voor opslag- en rekencapaciteit die u het grootste deel van het jaar niet nodig heeft.

Schaalbaarheid in de cloud

Gelukkig heeft de komst van de cloud ook schaalbare oplossingen met zich meegebracht. In de basis is de cloud wat ons betreft sowieso al efficiënter dan het lokaal opslaan van data. U heeft immers geen eigen hardware of licenties meer nodig en betaalt eens per maand een bedrag waarmee u toegang krijgt tot de benodigde hardware. Maar wist u ook dat u ook de mogelijkheid heeft om alleen te betalen voor de opslag- en rekencapaciteit die u op dat moment nodig heeft?

Schaalbaarheid in de cloud bij GreatCircle biedt u de mogelijkheid om uw kosten flink te reduceren door alleen extra capaciteit in te kopen op uw piekmomenten. Als u aan de vooravond van het hoogseizoen staat, kan er eenvoudig extra capaciteit op worden geschakeld. Na het hoogseizoen wordt de capaciteit die u niet nodig heeft weer uitgeschakeld. Dat is pas schaalbaarheid.

Onze cloud-oplossing

Het bedrag dat u per maand betaalt, hangt af van het aantal gebruikers, het aantal oplossingen en het aantal diensten dat u afneemt. Wij bieden u bovendien nét dat beetje meer. Heeft u naast uw ERP-systeem behoefte aan aanvullende oplossingen voor bijvoorbeeld voorraadoptimalisatie, promotiefoldermanagement, retailplanning of ordermanagement? Met een druk op de knop beschikt u over de benodigde opslag- en rekencapaciteit. Vertoont uw groeicurve even een tijdelijke dip? Dan hoeft u niet langer te betalen voor de gebruikers die niet meer voor uw bedrijf werken.

Schaalbaarheid gaat voor ons ook over het behouden van de eigen regie. Wilt u zelf het werkplekbeheer verzorgen of houdt u service en onderhoud van uw kassasysteem graag in eigen hand? Geen probleem. Verandert u later van gedachten, dan staan we klaar om u te ondersteunen. Als u wilt dat we op de achtergrond de performance van uw cloudsystemen in de gaten houden, doen we dat natuurlijk ook graag. Daalt die performance onder het afgesproken niveau, dan schakelen wij automatisch bij.

In een tijd waarin winst en verlies soms dicht bij elkaar liggen, is schaalbaarheid essentieel. Waarom zou u betalen voor zaken die u niet nodig hebt, als u dat geld ook aan digitale innovaties, optimalisatie van klantbeleving of vernieuwing van materiaal kan besteden?

Met RetailConnected zorgen we er voor dat uw systemen optimaal met elkaar samenwerken. Met zes deelnemende partners hebben we op elk deelgebied specifieke kennis in huis. Wilt u meer weten wat wij voor u hierin kunnen betekenen? Neem gerust contact op met Bianca van der Woude, Industry Lead Retail. Mobiel 06 5710 5903 / e-mail bianca.vanderwoude@greatcircle.nl.

Deel dit bericht...
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter