+31 88 0580 222 info@greatcircle.nl

BLOGS

Home > BLOGS

Zo word je een data driven retailorganisatie

Binnen de retail staan de marges onder druk en ligt de concurrentie continu op de loer. Het is dan ook niet verrassend dat retailmanagers geregeld wakker liggen over uitdagingen, wijzigingen en ambities. Neem je belangrijke besluiten op je gevoel of wil je alle besluiten onderbouwen met cijfers?

read more

Grip op uw betaaltransacties

Het betalingsverkeer van retailbedrijven is in complexiteit toegenomen. Waren er eerst alleen betalingen van winkelende bezoekers en van leveranciers, nu biedt u uw producten ook aan op uw webshop, via resellers en op marktplaatsen. Hoe volg je het in- en uitstromende betalingsverkeer nog op een efficiënte manier?

read more

Retail IT Challenge: Maak ruimte voor innovatie

Donderdag 16 november organiseerden GreatCircle en Breinwave de Retail Connected IT Challenge voor IT-managers van retail en fashionbedrijven. Tijdens deze inspirerende en innovatieve ochtend hebben we verschillende onderwerpen de revue laten passeren. Wij geven een korte terugblik op de besproken onderwerpen.

read more

Zo bouw je de voorraad van seizoensproducten slim af

Het einde van het jaar nadert en dus staan de winkels vol met Sinterklaas- en kerstartikelen. De kunst is om deze feestartikelen voor het eind van het jaar weer allemaal verkocht te hebben. De fashion branche is bij uitstek een seizoensbranche. Wat kunnen retailers leren van de ervaring van fashionbedrijven om slimmer om te gaan met seizoensgebonden assortimenten?

read more

Vier ‘cookie’-inzichten die je uit je winkel kunt halen

Stel je voor dat je uit de winkel net zoveel informatie kunt halen over het winkelende publiek als bij een webshop. Zijn het meer mannen of vrouwen die de winkel bezoeken? Hoe oud zijn ze? Hoe bewegen ze zich door de winkel? Dit is allemaal mogelijk met de applicatie eMotion counter.

read more

Zo maak je het promotieproces efficiënt en succesvol

De informatie die nodig is tijdens het promotieproces van een retailer is afkomstig van verschillende afdelingen en systemen. Deze systemen communiceren niet met elkaar. Er wordt gewerkt met verschillende excelsheet, waardoor de kans op fouten erg groot is. Hoe kan de IT-manager dit proces ondersteunen?

read more

Betaal niet meer dan nodig

In onze vorige blog over standaardisatie spraken we over de voordelen van het inzetten van standaard IT-oplossingen en over de verschillende mogelijkheden op dit gebied. Deze IT-oplossingen draaien vanzelfsprekend allemaal in de cloud. Lees hieronder wat de cloud u kan bieden.

read more

De voordelen van standaardisatie voor iedere retailer

Verouderde IT-systemen zorgen in de retail nog vaak voor onnodige problemen. De webshop ligt eruit, een belangrijke interface draait niet, e-mail kan niet worden verstuurd en ontvangen… Een volledig standaard Microsoft Dynamics 365 ERP-systeem biedt de oplossing. Minder maatwerk, meer standaardisatie!

read more

Innovaties in een stroomversnelling

Ontwikkelingen in de retail gaan razendsnel. Wat gisteren state of the art was, is morgen alweer achterhaald. De samensmelting van de fysieke en online retail wordt steeds meer een feit. De online retailer zoekt steeds vaker het fysieke contact met de klant, terwijl traditionele retailers online actiever zijn.

read more

Hoe vaak moet u nee verkopen?

Als retailer wil je altijd over de juiste voorraadinformatie beschikken. Om voortdurend in te kunnen spelen op de actuele situatie en te voorkomen dat producten in de winkel niet beschikbaar zijn. We schreven een blog over hoe je altijd over de juiste voorraden te beschikken. En zo altijd ja verkoopt!

read more

Jouw onderneming voorbereiden op de toekomst? Klik hier!

De retailbranche ontwikkelt zich in razend tempo. Dus hoe speel je als retailer in op de laatste ontwikkelingen? En wat betekent dit voor de IT binnen je organisatie? Daarover ging het tijdens de lancering van Retail Connected. We schreven een blog over deze bijzondere dag.

read more

Maak ruimte voor innovatie

Veel retail IT-managers zijn vooral bezig om hun bestaande IT-systemen in de lucht te houden, zodat kassa’s blijven draaien, winkelschappen gevuld blijven en online orders de deur uitgaan. Tijd voor innovatie is er pas als de business gewoon kan door draaien.

read more

Betaal niet meer dan nodig

Elke twee jaar verdubbelt de hoeveelheid data die we met ons allen verzamelen. Dat betekent dat uw bedrijf de komende twee jaar meer data zal opslaan dan tot nu toe in de hele bedrijfshistorie.

read more

Stop met brandjes blussen

Hoeveel tijd bent u kwijt aan gesprekken met mensen uit het bedrijf die vragen om aanpassing of vernieuwing van IT-systemen? Vragen van marketing die nu toch echt een nieuwe app voor klanten wil ontwikkelen? Vragen van logistiek die IT-ondersteuning nodig heeft voor alle extra afleveropties?

read more