+31 88 0580 222 info@greatcircle.nl

Euretco versterkt zich als cross channel retailserviceorganisatie

In het kader van de modernisering van het ICT-landschap zijn de centrale bedrijfssystemen van retailserviceorganisatie Euretco vervangen door Microsoft Dynamics AX 2012. “In de competitieve retailbranche is onderscheidend vermogen de belangrijkste succesfactor. Na de fusie met branchegenoot Intres in 2012 hebben we ons gebogen over de vraag hoe we meer kunnen zijn dan de spreekwoordelijke som der delen. Samen met Abecon hebben we de procesgangen en IT-ondersteuning onder de loep genomen. Na een gedegen vooronderzoek hebben we gekozen voor één geïntegreerd platform voor de gehele organisatie. Dit zorgt voor veel efficiëntievoordelen. Bovendien kunnen we flexibeler inspelen op nieuwe ontwikkelingen”, zegt Jeroen Koppenaal, ICT-manager bij Euretco.

Gegarandeerde meerwaarde
Een belangrijk voordeel van de deels al ingevoerde nieuwe omgeving is de beschikbaarheid van betere stuurinformatie, benadrukt Koppenaal. “Gezien de veranderende retailstructuur zijn actuele inzichten en rapportages belangrijker dan ooit voor professioneel en succesvol ondernemen. We hebben op dit vlak flinke vorderingen gemaakt. Bovendien vormt het nieuwe platform een krachtig tweeluik met het Microsoft CRM-platform dat het relatiebeheer bij Euretco ondersteunt. Wat we merken is dat Microsoft Dynamics AX zich qua functionaliteit probleemloos kan meten met de grote spelers zoals SAP en Oracle. Maar dan tegen fors lagere kosten.”

Over Euretco
Euretco is een retailserviceorganisatie die samenwerkt met 2.200 ondernemers en franchisenemers. Zij exploiteren bijna 3.300 winkels in de mode-, woon-, sport- en mediabranche. Ondernemers die zich aansluiten bij Euretco profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Ze hebben keuze uit verschillende formules, speciaal ontwikkelde shopconcepten, private labels en franchise. Bekende winkelformules en vloerconcepten zijn onder andere Intersport, Libris, Runnersworld, Coach, Decorette, Livera, Vivante, Blz. en Topform. Meer informatie is beschikbaar via www.euretco.com.

 

Deel dit bericht...
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter