+31 88 0580 222 info@greatcircle.nl

Futurize your products: drie stappen om innovaties te implementerenInnovatie staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. Dat is verstandig, want met de juiste innovaties heb je ook in de toekomst maximale impact. Maar met welke innovaties begin je? Er zijn vandaag de dag drie technologieën die zich inmiddels ruimschoots hebben bewezen en waar nu al heel veel standaard programmatuur voor beschikbaar is: Artificial Intelligence, Virtual Assistants en Virtual Reality. Hoe kun je deze technologieën inzetten zodat jouw bedrijf klaar is voor de toekomst?

Veel innovaties lijken nog heel ver van je bed, maar Artificial Intelligence, Virtual Assistants en Virtual Reality worden al zo breed toegepast dat deze ook binnen jouw bedrijf direct van toegevoegde waarde kunnen zijn. Denk als je aan zo’n traject begint wel alvast na over waar je over 2 jaar met je bedrijf wilt staan, wat de competitie dan doet en wat klanten van je zullen verwachten. Broad Horizon helpt je dit scherp te krijgen en hoe je hierbij vervolgens de juiste technologie kunt inzetten.

Om deze innovaties succesvol te implementeren, adviseren we je om in elk geval de volgende drie stappen te nemen:

1 Reserveer een deel van je budget voor innovaties.

Door een vast percentage (5 – 10%) van je budget, aandacht en talent in te zetten voor innovaties, houd je je bestedingen beperkt en acceptabel. Richt je op kleine, overzichtelijke projecten waarmee je je kunt onderscheiden.

2 Controleer of er al projecten lopen

Vaak zijn er al verschillende afdelingen bezig met kleinere experimenten. Zoek naar een project dat al een eind op weg is of dat je verder kunt uitbreiden. Dat hoeft geen groot initiatief te zijn: kleine projecten die succesvol zijn, kunnen weer een stapje voorwaarts betekenen voor andere ideeën.

3 Think big, start small, learn fast

Bij innoveren weet je vooraf vaak niet waar je precies zult eindigen. In onze praktijk merken we dat dit soort projecten vooral goed werken als ze een korte doorlooptijd hebben en als er snel resultaten geboekt worden. Het liefst laten we binnen drie weken resultaten zien. Zo kun je direct leren van je resultaten en je volgende doelen stellen.

Artificial Intelligence

Een voorbeeld van een project waarbij gebruik wordt gemaakt van bestaande gegevens, is het gebruiken van beveiligingscamera’s voor het analyseren van de bezoekers van een winkel. Met behulp van Artificial Intelligence worden de gezichten van de bezoekers geanalyseerd. Hieruit worden kenmerken als leeftijd, geslacht en sentiment volledig automatisch herkend en inzichtelijk gemaakt (uiteraard volledig anoniem in verband met de privacy).

Door deze data te analyseren en te combineren met de data uit het kassasysteem kun je bepalen op welk tijdstip en door welke doelgroep bepaalde producten worden gekocht. Die data rondom traffic en conversie kun je vervolgens voor allerlei analyses inzetten zoals dat in de wereld van e-commerce al heel gebruikelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld het aanbod per winkel beter aanpassen op de vraag en de personeelsplanning afstemmen op de verwachte drukte.

Wil je meer weten over de manier waarop je één van deze technologieën binnen jouw organisatie kunt inzetten om je doelen te bereiken? Neem dan contact op met Joost Bentvelsen, consultant innovatie bij Broad Horizon. Breinwave is ook een Broad Horizon Company.

Digitale transformatie

Dit is een van de blogs over de vijf bouwstenen voor digitale transformatie. Wil je meer weten over deze bouwstenen lees dan ook onze blog over Customer Engagement.

Deel dit bericht...
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter