+31 88 0580 222 info@greatcircle.nl

HOMEFASHION GROUP (KWANTUM) ZET PROCESVERNIEUWING IN MET DYNAMICS 365 EN GREATCIRCLE

Homefashion Group heeft haar bedrijfsprocessen vernieuwd met Microsoft Dynamics 365. Met dit cloud-platform reduceert de organisatie de complexiteit die gepaard gaat met het gebruik van meerdere bedrijfsapplicaties. “We gaan onze woonwinkels en online verkoopkanalen ontzorgen met een totaaloplossing die gebaseerd is op de nieuwste generatie zakelijke Microsoft techno-logie. Zo leggen we een ijzersterke omnichannel-fundering met geavanceerde supply chain- en ordermanagement-functionaliteit. Een investering die zich snel terugverdient.”

Homefashion Group staat voor kwaliteit, snelheid, prijs, service en toegankelijkheid, zegt IT Director Jeroen Koppenaal. “We willen scherp zijn en in beweging blijven. Eind 2017 hebben we de IT-strategie opnieuw gedefinieerd en alle belangrijke vraagstukken geadresseerd. Ook is een procesarchitectuur ontwikkeld en gevalideerd door de directie. Dit leidde tot de selectie van Dynamics 365 als systeem van geïntegreerde bedrijfsapplicaties en stuwende kracht achter de businessdoelen. Dit platform voorziet in uitgebreide basisfuncties en is eenvoudig te configureren en in te richten. Bovendien kunnen we onze omnichannelprocessen ondersteunen met geavan-ceerde business intelligence tools en retail apps.”

Extra bouwstenen

De financiële administratie is al overgezet met IT-partner GreatCircle. Hierbij zijn financiële applicaties van ISProjects en GreatCircle als extra bouwstenen aan het platform toegevoegd. ISProjects voorziet in geautomatiseerde factuurverwerking en de Extended Banking-module van GreatCircle in snelle verwerking van banktransacties. “De samenwerking met GreatCircle en ISProjects loopt prima. Dit komt mede door het kwaliteitsniveau van de consultants en de retail-kennis van deze bedrijven. We gaan deze vernieuwing nu ook inzetten voor de retail-, groothandels-, logistieke en serviceprocessen. Dit doen we in nauw overleg met de business.”

Doorlopend innoveren

Naast vernieuwing van bedrijfsprocessen waren cloud first en reductie van complexiteit volgens Jeroen Koppenaal belangrijke uitgangspunten in de strategienota. Daarom was Dynamics 365 een logische keuze. “Dit platform helpt niet alleen bij het vereenvoudigen en vernieuwen van processen, maar biedt realtime ook de nieuwste updates. We brengen in één keer de verscheidenheid aan applicaties terug en kunnen doorlopend profiteren van de nieuwste Microsoft innovaties.”

Over Homefashion Group

Homefashion Group (www.homefashiongroup.nl) is eigenaar van Kwantum Nederland, Kwantum België en Benesto met meer dan 1.700 medewerkers. HFG heeft 112 eigen winkels in Nederland en Vlaanderen. Jaarlijks bezoeken ruim 35 miljoen consumenten de winkels en websites. Kwantum is in de Benelux marktleider in wand-, raam- en vloerproducten. Achter een op de vier ramen in Nederland hangen gordijnen van Kwantum. Dit marktleiderschap is mede te danken aan wonin-ginrichtingsdienstverlener Benesto die mensen helpt hun woning te stofferen.