+31 88 0580 222 info@greatcircle.nl

MICROSOFT POWER PLATFORM

Het Microsoft Power Platform: zet je data aan het werk

Innoveren met behulp van data wordt steeds belangrijker. Gelukkig zien veel bedrijven de enorme waarde van data. Grote hoeveelheden data worden opgeslagen in de cloud en bedrijven zijn efficiënter geworden in het gebruik van data en signalen afkomstig van een groot aantal bronnen: internetverkeer, sociale media en bedrijfssystemen zoals CRM / ERP.

Maar als eenmaal de infrastructuur voor het benutten van data is geïmplementeerd, wat dan? Hoe kun je ervoor zorgen dat die data het meest efficiënt voor je werkt? Er is een laag nodig bovenop die data waarmee alle werknemers, ongeacht hun technische mogelijkheden, eenvoudig kunnen werken. Dat is wat het Microsoft Power Platform doet. Het is een systeem dat gebruikers in staat stelt om drie belangrijke acties uit te voeren op het gebied van data die hen helpen om hun werk te doen: Analyze, Act en Automate. Dit wordt gedaan m.b.v. Power BI, PowerApps en Flow. Deze applicaties werken allemaal samen, bovenop uw data, en helpen alle medewerkers in het dagelijkse werk, van de CEO tot de eerstelijnswerkers.

Power BI

Power BI is een self-service Business Intelligence-oplossing die uw data omzet in rijke analyses en heldere visuele rapportages, waar uw data ook vandaan komen. Uit de cloud of uit uw eigen datacenter; uit een Excel-spreadsheet of SharePoint-lijst; een Dynamics AX/365-database of uit een CRM- of Salesforce-toepassing; of uit een van de honderden andere systemen met ingebouwde ondersteuning door het Power Platform. Power BI verbind uw verschillende databronnen met elkaar en visualiseert dat in rijke leesbare overzichten. Met behulp van PowerApps en Flow worden de inzichten verkregen uit Power BI bruikbaar gemaakt door ze in acties om te zetten.

PowerApps

PowerApps is een “applicatie-ontwikkelplatform voor iedereen” – waardoor iedereen web- en mobiele apps kan bouwen zonder code te hoeven schrijven. De natuurlijke verbinding tussen Power BI en PowerApps maakt het gemakkelijk om inzichten te geven aan supply chain medewerkers, verkoop medewerkers, monteurs en anderen in de frontlinie. Dit gebeurt in op maat gemaakte en vaak taak specifieke apps die de productiviteit van de medewerkers verhogen.

Net als Power BI maakt PowerApps verbinding met honderden bedrijfssystemen en databases, waardoor het eenvoudig wordt om werknemers te verbinden met de bestaande processen en data binnen uw bedrijf. En alle data die is vastgelegd in PowerApps kunnen hun weg terug vinden naar diezelfde systemen voor verdere analyse in Power BI, waardoor een closed-loop-proces voor continue verbetering wordt gecreëerd.

 

Flow

Flow is een intelligente procesautomatisering service die verder gaat dan eenvoudige taakautomatisering. Hierdoor kunnen niet-technische gebruikers complexe bedrijfsprocessen en workflows automatiseren zonder een complexe IT-implementatie. Via een eenvoudige en intuïtieve interface kunnen gebruikers geautomatiseerde werkstromen maken die kunnen worden geactiveerd voor inzichten van Power BI en de acties die men moet uitvoeren in een app gebouwd met PowerApps. Flow kan net als PowerBI en PowerApps ook met andere systemen worden gekoppeld, zoals uw Dynamics AX of 365.

De kracht van 3 = Microsoft Power Platform

Power BI ontsluit inzichten en intelligentie, PowerApps converteert die intelligentie in actie door middel van transformatieve apps die snel kunnen worden gerealiseerd. Flow maakt orkestratie van bedrijfsprocessen door een eenvoudige point-and-click oefening. Klik hier voor meer informatie over het Power Platform.