+31 88 0580 222 info@greatcircle.nl

Ranzijn tuin & dier bouwt verder aan omnichannel strategie
Ranzijn tuin & dier kijkt tevreden terug op de invoering van de omnichanneloplossing van GreatCircle. Na een gedegen selectie is voor deze op Microsoft Dynamics AX for Retail gebaseerde oplossing gekozen. Dit vanwege de goede aansluiting op de ingezette omnichannelstrategie. “Met het standaardplatform van GreatCircle kunnen we onze fysieke en digitale kanalen optimaal integreren. Dit is belangrijk om de klant de beoogde naadloze ervaring en uniforme merkbeleving te bezorgen. Ik ben erg tevreden over de keuze voor dit alles-in-een-systeem en de manier waarop we de implementatie in korte tijd voor elkaar hebben gekregen”, zegt Bart Scheffer, algemeen directeur van Ranzijn tuin & dier.

Vruchten plukken
“Nu we de basisfunctionaliteit voor onder andere inkoop, verkoop en voorraadmanagement op orde hebben, breekt de fase aan dat we hier de vruchten van kunnen gaan plukken. Alle bedrijfsprocessen zijn in het systeem ondergebracht, van voorraadbeheer tot Point-of-Sale ondersteuning via het moderne kassasysteem. Ook contactloos betalen wordt ondersteund. Bij zo’n grote implementatie kost het altijd tijd voordat je op het gewenste niveau bent. De achterkant van winkel en webshop is al geïntegreerd. We werken nog aan een verdere integratie van de voorkant. Ook voorraadoptimalisatie in de keten biedt nog kansen nu de basis staat. Binnenkort is ook Microsoft Power BI toegevoegd, een krachtige tool voor management informatie.”

Lessons learned
Volgens Scheffer is de implementatie soepel verlopen. “We hebben onze eigen capaciteit niet verhoogd, onze mensen deden het erbij. Om dit mogelijk te maken hebben we goed op GreatCircle kunnen steunen, met name aan de technische kant. Achteraf gezien hadden we iets meer lucht in de eigen organisatie moeten inbouwen. Daartegenover staat dat deze werkwijze – mede door de workshopaanpak van GreatCircle – voor een breed draagvlak bij de gebruikers heeft gezorgd. Het was een project van iedereen. Op twee momenten hebben we besloten om extra tijd te nemen om alles nog beter op orde te hebben bij de live gang. Dat was een bewuste keuze. Concluderend kan ik zeggen dat dit tempo van verbeteren ons goed bevalt. We zien veel kansen om te groeien. Dan is het goed om te weten dat ons systeem de groei kan ondersteunen en dat we een nieuwe winkel snel en soepel op onze robuuste infrastructuur kunnen aansluiten.”

Over Ranzijn tuin & dier
Ranzijn tuin & dier (www.ranzijn.nl) is een speciaalzaak waar je alles vindt voor dier, tuin en huis. De onderneming staat bekend om haar kwaliteit, voordeel, vakmanschap en klantgemak. Ranzijn tuin & dier telt inmiddels 13 winkels, elk met een compleet tuincentrum, een dierenspeciaalzaak en een moderne dierenkliniek. Daarnaast heeft Ranzijn tuin & dier een webshop waar 6000 artikelen online te bestellen zijn, zodat klanten nooit meer hoeven te sjouwen met grote, zware verpakkingen.

Deel dit bericht...
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter